Σκι

Στην όμορφη και δασωμένη περιοχή Αγριόλευκες, σε υψόμετρο ως και 1.500 μ. σας περιμένει το χιονοδρομικό κέντρο με 4 πίστες, 2 άνετα καταφύγια, 2 ηλεκτροκίνητους χιονοδρομικούς αναβατήρες, ιατρείο, χιονοστρωτήρα και ευρύχωρα πάρκινγκ .

 

Ποδήλατο βουνού

Ποδηλατώντας από την κορυφή του βουνού προς τους πρόποδες, θα συναντήσετε όμορφα χωριά, ξεχασμένα ξωκλήσια και σχεδιασμένα καλντερίμια.

 

Ιππασία

Μαγευτείτε από τις ομορφιές του Πηλίου ιππεύοντας ένα από τα σωστά εκπαιδευμένα άλογα που θα βρείτε στις φάρμες της περιοχής. Οι περιηγήσεις με τα άλογα θα σας οδηγήσουν μέσα από ελαιώνες και πλατείες με αιωνόβια δέντρα και παραδοσιακά σπίτια.

 

Μονοπάτια

Τα μονοπάτια-καλντερίμια και ο σιδηρόδρομος Βόλου-Μηλεών αποτελούσαν μέχρι τη δεκαετία του ’50 το μοναδικό άξονα επικοινωνίας των χωριών μεταξύ τους και με τον Βόλο και σήμερα διατηρούνται σε καλή κατάσταση, δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να εξερευνήσει το βουνό από κοντά και με ασφάλεια.

 

Βόλτα με το τρενάκι

Ο Ευαρίστο Ντε Κίρικο κατασκεύασε στους ελαιώνες και στις πλαγιές του βουνού των Κενταύρων μία από τις ωραιότερες σιδηροδρομικές γραμμές του κόσμου, πλάτους 60 εκατοστών, ένα έργο που θα θαυμάζεται πάντα για την υψηλή του αισθητική, τη μορφολογική του αρμονία και την κατασκευαστική του τελειότητα.

 

Μάζεμα βοτάνων

Ακολουθήστε τα καλντερίμια ανάμεσα στις καστανιές και τις οξιές κι ανακαλύψτε τη θεραπευτική δύναμη, το άρωμα και την ομορφιά των βοτάνων που χρησιμοποιούνται πλέον και για την παραγωγή φυσικών καλλυντικών.

 

Παράδοση και τέχνη

Πλήθος μουσείων και επισκέψιμων τεχνοχώρων θα βρείτε τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και στα χωριά του Πηλίου. Αν βρεθείτε στη Πορταριά  τη τελευταία εβδομάδα Αυγούστου, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε  την αναπαράσταση του παραδοσιακού πηλιορείτικου γάμου και την αναβίωση των λαϊκών εθίμων.

 

Volos Home

    

Χιονοδρόμου Παππά 37,

Τ.Κ.: 38221, Βόλος 

Α.Μ.Α: 600165 

Tηλ.: +30 6980 587378

 

 

 

Ο Καιρός

booked.net

 

© 2019 Volos Home Χιονοδρόμου Παππά 37- 38221 Βόλος - Α.Μ.Α: 600165